Samenwerkende Psychologen Amsterdam

Aniek van Hoogstraten

port3Aniek van Hoogstraten is BIG geregistreerd als psychotherapeut en GZ-psycholoog. Ze is haar werk in de GGZ in 1992 begonnen. Aniek heeft eerst 15 jaar ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie (De Bascule en de jeugdafdeling van de GGZ in Hoorn). Sinds 2004 is zij zelfstandig gevestigd in haar eigen praktijk op de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam.

Als behandelaar binnen zowel de Specialistische GGZ als de generalistische Basis GZZ is zij gespecialiseerd in het behandelen van diverse en veel voorkomende psychische problematiek. Voor het grootste gedeelte geeft zij individuele therapie aan volwassenen. Daarnaast werkt ze met veel plezier als ouderbegeleider, helpt ze gezinnen of echtparen en doet zij kinder- en adolescenten therapieën. Aniek is goed in het inzichtelijk maken van problemen en levert een actieve bijdrage in het oplossen en verwerken daarvan.

Naast haar specialisatie in de psychodynamische psychotherapie, past zij binnen een behandeling ook technieken toe afkomstig uit de cognitieve gedragstherapie en schematherapie.