Samenwerkende Psychologen Amsterdam

Aniek van Hoogstraten

port3Al jaren oefen ik mijn vak met veel plezier uit. De eerste 15 jaar dat ik ervaring opdeed binnen de geestelijke gezondheidszorg was ik voornamelijk werkzaam als kinder- en jeugd psychotherapeut. Ik ben opgeleid bij de Polikliniek van De Bascule in Duivendrecht en daarna kwam ik in dienst bij de jeugdafdeling van de GGZ Noord Holland Noord (Hoorn). Ik ben BIG geregistreerd als psychotherapeut en als GZ-psycholoog. Sinds 2004 ben ik volledig zelfstandig gevestigd in mijn eigen praktijk in Amsterdam.

Ik behandel diverse en veel voorkomende psychische problematiek. Voor het grootste gedeelte geef ik inmiddels individuele therapie aan (jong) volwassenen. Daarnaast doe ik voor een klein deel nog therapie voor kinderen vanaf 12 jaar en geef ik ouderbegeleidingen. Ook kunt u met milde relatieproblemen of milde gezinsproblemen bij mij terecht voor relatie of gezinsgesprekken.

Ik ben goed in het inzichtelijk maken van problemen en lever een actieve bijdrage in het oplossen en verwerken daarvan. Ik zie psychotherapie als een echte samenwerking tussen therapeut en cliënt. Uit ervaring weet ik dat er veel mensen profiteren van het type behandeling dat ik bied, en weet ik dat ik mensen goed mee kan nemen in het therapieproces. Mijn aanpak is gebaseerd op mijn oorspronkelijke specialisatie in de psychodynamische psychotherapie, daarnaast pas ik binnen een behandeling ook technieken toe afkomstig uit de cognitieve gedragstherapie en de schematherapie

https://www.samenwerkendepsychologenamsterdam.nl/kwaliteitsstatuut-2022/