Samenwerkende Psychologen Amsterdam

Regina Horvath

Ik ben sinds 1990 werkzaam in de GGZ. Eerst als psycholoog en leidinggevende van de Jeugdafdeling van een GGZ instelling in Hoorn.

Na het afronden van mijn opleiding tot psychotherapeut ben ik vrijgevestigd gaan werken in Amsterdam zowel met jeugdigen als volwassenen.

Hoewel ik klassiek geschoold ben als psychodynamisch psychotherapeut ben ik later gebruik gaan maken van meerdere technieken binnen de psychotherapie. Het is maatwerk, iedereen is verschillend en heeft een net andere aanpak nodig. Mijn kracht is dat ik goed kan aanvoelen wat bij mensen past. Kort als het kan, lang als het moet. Bij de een is het meer geleidelijk ontdekken wat voor onbewuste onderliggende motieven ten grondslag liggen aan de manier waarop je voelt, denkt en doet. Bij anderen zal de aanpak pragmatischer en klachtgerichter zijn. Ik word omschreven als helder, analytisch sterk, invoelend, en praktisch wanneer het kan. Behalve individuele therapie bied ik ook relatie- en gezinsgesprekken aan.

Naast het geven van psychotherapie geef ik ook coaching waarbij de nadruk ligt op het vergroten van vaardigheden en capaciteiten en groei in persoonlijke ontwikkeling. Dat kan zowel in de prive- als werksfeer liggen.

Opleiding, bijscholing

  • UvA: Klinische ontwikkelingspsychologie
  • Post doctoraal : RINO psychodynamisch psychotherapie incl kinderen en jeugdigen
  • Nederlandse vereniging voor psychoanalyse :4 jarige theoretische opleiding
  • Cursus Emdr en schematherapie bij Rino Amsterdam
  • Bigregistratie GZ psycholoog 890525025 psychotherapeut 19052525016
  • Lidmaatschap LVVP.